Baribal

Ursus americanus

AMERICAN BLACK BEAR
БАРИБАЛ
MUSTAKARHU

Sugukond: Karulased (Ursidae)

Väikese või keskmise suurusega videvikuaktiivne üksi elav loom. Pikkade ja tugevate küüniste abil ronib hästi puudel. Karvastiku värvus tavaliselt must või mustjaspruun, kuid leidub ka heledamaid isendeid. Asustab tasandiku- ja mägimetsi. Toitub taimedest, putukatest ja nende vastsetest, väiksematest selgroogsetest ja korjustest. Paarituvad suvel. Tiinus 180–210 päeva. Pojad (2–4) sünnivad taliuinaku ajal jaanuaris-veebruaris ja jäävad emaga 1,5 aastaks.

baribal-kaart

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19
  • Laste loomaaed
    10-19

* Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud
Loomaaias võib viibida kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist

Kuidas tulla

Paldiski mnt värav

Peatus ZOO: buss nr 21, 21B, 22, 37, 41, 42 ja 43; autoga, jalgrattaga või jalutades

Ehitajate tee värav

Peatus Nurmenuku või Karikakra: nt buss nr 10, 12, 28, 37, 41, 42, 43 ja 45; autoga, jalgrattaga või jalutades

VAATA VÄRAVATE ASUKOHTI KAARDIL

Kontakt

E-R +372 6943 300
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145, Tallinn

Tagasiside