Bennetti-känguru-Hannes-Mälter

Bennetti känguru

Macropus rufogriseus

RED-NECKED WALLABY
КЕНГУРУ БЕННЕТА
PUNANISKAKENGURU

Sugukond: Kängurulased (Macropodidae)

Maapinnal elav kukkurloom. Tagajäsemed on esijäsemetest märksa tugevamad ja tunduvalt pikenenud. Hüppajale iseloomulikult on tagajalal esimene varvas kadunud ning neljas varvas eriti tugevaks kujunenud. Pikka ja tugevat saba kasutab seismisel toena ja hüppamisel tüürina. Asustab valgusküllaseid eukalüptimetsi, toitudes metsaga piirnevatel rohumaadel. Sööb rohttaimi, puulehti, vilju ja koort. Võib suhteliselt kaua läbi ajada veeta. Korraga sünnivad 1–2 poega, kes veedavad kukrus kuni 9 kuud. Eluiga 15–18 aastat. Liiki on introdutseeritud ja ta on ka püsima jäänud Uus-Meremaale ja Suurbritanniasse.
Bennetti-känguru-Martin Bennetti-känguru-Heldin-Punga Bennetti-känguru-Hannes-Mälter

känguru-kaart

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-19

* Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud
Loomaaias võib viibida kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist

Kuidas tulla

Paldiski mnt värav

Peatus ZOO: buss nr 21, 21B, 22, 41 ja 42; autoga, jalgrattaga või jalutades

Ehitajate tee värav

Peatus Nurmenuku või Karikakra: nt buss nr 10, 12, 28, 41, 42, 43 ja 45; autoga, jalgrattaga või jalutades

VAATA VÄRAVATE ASUKOHTI KAARDIL

Kontakt

E-R +372 6943 300
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145, Tallinn

Tagasiside