Ida-liivaboa

Eryx tataricus

TATAR SAND BOA
ВОСТОЧНЫЙ УДАВЧИК
AROBOA

Sugukond: Boalased (Boidae)

Elab savistes steppides ja poolkõrbetes, sageli ka liivaaladel Kaspia mere idarannikust kuni Lääne-Hiinani. Liivaboad on suurel määral kaevuva eluviisiga ja vastavalt sellele on nende keha massiivne, silmad väikesed ja ülespoole pööratud, et oleks hea pinnasest välja vaadata ilma pead tõstmata. Kasvab 80–90 cm pikku-seks. Varakevadel, pärast talvitumist maapinnale tulles, on ta aktiivne päevatundidel, kuid suvel tegutseb päevase palavuse tõttu videvikus või öösel. Toitub väikestest imetajatest (hüpiklased, liivahiired), sisalikest,  harvem lindudest. Saagi kägistab liivaboa oma lihaselise keha kahekolme keeruga ja neelab seejärel alla. Noored isendid toituvad putukatest. Kõik liivaboad on munaspoegijad. Paaritumine leiab aset mais, augustis toob emane ilmale 5–10(12) 13–14 cm pikkust järglast.

Avatud

  • Kassa
    9-15
  • Siseekspositsioonid *
    10-16
  • Laste loomaaed
    10-17

* Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud
Loomaaias võib viibida kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist

Kuidas tulla

Paldiski mnt värav

Peatus ZOO: buss nr 21, 21B, 22, 41 ja 42; autoga, jalgrattaga või jalutades

Ehitajate tee värav

Peatus Nurmenuku või Karikakra: nt buss nr 10, 12, 28, 41, 42, 43 ja 45; autoga, jalgrattaga või jalutades

VAATA VÄRAVATE ASUKOHTI KAARDIL

Kontakt

E-R +372 6943 300
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145, Tallinn

Tagasiside