India tiigerpüüton

Python molurus molurus

INDIAN ROCK PYTHON
ИНДИЙСКИЙ ТИГРОВЫЙ ПИТОН
TIIKERIPYYTON

Sugukond: Boalased (Boidae)

Levinud Pakistanis, Indias ja Sri Lankal. Elab peamiselt hõredates metsades vee läheduses. Kasvab kuni 6 m pikkuseks. Isane on emasest lühem ja saledam. Toiduks püüab väik-semaid sõralisi, närilisi, linde, teisi madusid. Võimas lihastik on vajalik saagi kägistamiseks. Suuremat saaki seedib umbes kolm nädalat ja võib seejärel söömata olla kuni neli kuud. Püütonite tähelepanuväärseks omaduseks on võime haududa. Kurnas võib olla 8–100 muna. Pärast munemist keerdub emane kurna ümber. Haudumine kestab kuni 2 kuud ning sel ajal emane ei söö. Kui 50–60 cm pikkused järglased munast väljuvad, alustavad nad kohe iseseisvat elu. Suguküpsus saabub 3.–5. eluaastal. Eluiga kuni 25 a. Püütoneid peetakse küll laialdaselt tehistingimustes, kuid looduses nende arvukus väheneb. Püütoni nahka on pikka aega kasutatud moetööstuses, verd ja sappi tarvitatakse kohalikus rahvameditsiinis, noori püütoneid püüavad loodu-sest loomakauplejad.

Avatud

  • Kassa
    9-15
  • Siseekspositsioonid *
    10-16
  • Laste loomaaed
    10-19

* Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud
Loomaaias võib viibida kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist

Kuidas tulla

Paldiski mnt värav

Peatus ZOO: buss nr 21, 21B, 22, 37, 41, 42 ja 43; autoga, jalgrattaga või jalutades

Ehitajate tee värav

Peatus Nurmenuku või Karikakra: nt buss nr 10, 12, 28, 37, 41, 42, 43 ja 45; autoga, jalgrattaga või jalutades

VAATA VÄRAVATE ASUKOHTI KAARDIL

Kontakt

E-R +372 6943 300
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145, Tallinn

Tagasiside