Nandu

Rhea americana

GREATER RHEA
НАНДУ
NANDU

Sugukond: Nandulased (Rheidae)

Suur (kõrgus kuni 140 cm, kaal u. 25 kg) lennuvõimetu lind, kel puudub rinnakukiil, tiivad on vähearenenud, jalad kolme varbaga. Asustab pampasid, kamposid ja avatud metsaalasid. Kõigetoiduline: sööb lehti, seemneid, juuri, vilju, ka putukaid jt. selgrootuid, sisalikke, konni, väikesi linde, madusid. Sigimisajal hoiab isalinnu lähedusse mitu emast. Pesaks on taimestikku peidetud madal lohk maapinnal. Üht pesa kasutab kuni 12 emalindu, munedes sinna 13–30 (80) muna. Haub ja poegade eest hoolitseb isalind. Haudeaeg 35–40 päeva. Suguküpseks saab 2–3-aastaselt. Nandut on kütitud liha ja naha saamiseks. Mõnel pool ohustab liigi elupaiku põllumajanduse pealetung.

nandu-kaart

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-17

* Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud
Loomaaias võib viibida kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist

Kuidas tulla

Paldiski mnt värav

Peatus ZOO: buss nr 21, 21B, 22, 37, 41, 42 ja 43; autoga, jalgrattaga või jalutades

Ehitajate tee värav

Peatus Nurmenuku või Karikakra: nt buss nr 10, 12, 28, 37, 41, 42, 43 ja 45; autoga, jalgrattaga või jalutades

VAATA VÄRAVATE ASUKOHTI KAARDIL

Kontakt

E-R +372 6943 300
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145, Tallinn

Tagasiside