Siberi kaljukits

Capra sibirica

SIBERIAN IBEX
СИБИРСКИЙ ГОРНЫЙ КОЗЁЛ
SIPERIAN ALPPIKAURIS

Üks kogukamaid ja arvukamaid kaljukitseliike, kelle levila langeb suures osas kokku lumeleopardi levilaga. Seetõttu on ta selle kiskja üks olulisemaid saakloomi. Siberi kaljukits elab 3200–5000 m kõrgusel, teda leidub madalatel mägedel ja mäejalamitel, aga ka metsapiirist kõrgemal, kus alpiaasad vahelduvad kaljurünkadega.

Isaslooma sarve pikkus kuni 147 cm

Võrdlemisi lai looduslik levila hõlmab Sise-Aasia mägiseid piirkondi (Pamiir, Tian Shan, Altai, Tiibet). Siberi kaljukitse võib kohata Afganistanis, Pakistanis, Venemaal (Lõuna-Siber), Loode-Indias, Loode-Hiinas, Kasahstanis, Kõrgõstanis, Tadžikistanis, Mongoolias.

Siberi kaljukitse ohustavad eelkõige koduloomade karjatamine, salaküttimine ja elupaikade häving. Arvukus: >250 000, ↔ ↓

Siberi-kaljukits-Christina-Daous

Avatud

  • Kassa
    9-15
  • Siseekspositsioonid *
    10-16
  • Laste loomaaed
    10-19

* Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud
Loomaaias võib viibida kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist

Kuidas tulla

Paldiski mnt värav

Peatus ZOO: buss nr 21, 21B, 22, 37, 41, 42 ja 43; autoga, jalgrattaga või jalutades

Ehitajate tee värav

Peatus Nurmenuku või Karikakra: nt buss nr 10, 12, 28, 37, 41, 42, 43 ja 45; autoga, jalgrattaga või jalutades

VAATA VÄRAVATE ASUKOHTI KAARDIL

Kontakt

E-R +372 6943 300
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145, Tallinn

Tagasiside