Sumatra ninasarvik

Sumatra ninasarvik (Dicerorhinus sumatrensis) on kõige väiksem ninasarvik – tema pikkus ei ületa kolme meetrit ja kaal jääb alla tonni. Erinevalt teistest Aasia ninasarvikutest on tema nahk nähtavalt karvane ja tal on kaks sarve: eesmine kasvab umbes 15–25 cm pikkuseks, tagumine on lühem.

   Save the Rhino International

Tänapäeval vaid Indoneesias, Malaisias ja võib-olla ka Myanmaris elutsev sumatra ninasarvik asustab vihmametsi ja mägimetsi veekogude läheduses. Olenevalt joogivee olemasolust võib sooritada rändeid üles mägedesse või alla orgudesse.

Emaslooma territoorium on umbes 1000–1500 ha, isasloomal ligi 5000 ha.

Erakliku eluviisiga sumatra ninasarvik puhkab päevasel ajal lompides, öösiti toitub lehtedest ja puuviljadest. Toiduotsingul läbib ta päevas mõne kilomeetri, soolakute leidmiseks võtab aga ette pikemaid viie- kuni kümnekilomeetriseid retki.

Suguküpseks saavad emased 6–7-aastaselt, isased 10-aastaselt. Eluiga on 35–40 aastat. Poeg jääb ema juurde
18 kuuks.

Populatsiooni suurus on hinnanguliselt 220–275 isendit.
Üleküttimine ida traditsioonilise meditsiini tarbeks on viinud selle varem laialt levinud liigi väljasuremise äärele.

Avatud

  • Kassa
    9-15
  • Siseekspositsioonid *
    10-16
  • Laste loomaaed
    10-17

* Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud
Loomaaias võib viibida kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist

Kuidas tulla

Paldiski mnt värav

Peatus ZOO: buss nr 21, 21B, 22, 37, 41, 42 ja 43; autoga, jalgrattaga või jalutades

Ehitajate tee värav

Peatus Nurmenuku või Karikakra: nt buss nr 10, 12, 28, 37, 41, 42, 43 ja 45; autoga, jalgrattaga või jalutades

VAATA VÄRAVATE ASUKOHTI KAARDIL

Kontakt

E-R +372 6943 300
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145, Tallinn

Tagasiside