Habekotkas

Gypaёtus barbatus

BEARDED VULTURE
БОРОДАЧ
PARTAKORPPIKOTKA

Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)

Ebatüüpilise välimusega raipetoiduline lind. Asustab mägiseid alasid, pesitseb kaljudel, lendleb vähese taimestiku ja püsiva lumikatteta lausk- ja kiltmaade kohal. Toiduks sõraliste suured luud, nii üdi, konditükid, liha- kui nahariismed, harvem väiksemad korjused. Raskesti purustatavad luud pillab kindlas kohas kõrgelt alla kaljusele pinnale. Sama teeb kilpkonnadega. Pesa ehitavad kaljulõhesse või õõnsusse. Kurnas 1–2 muna, haudeaeg 53–58 päeva. Koorub vaid 1 poeg, kes saab suguküpseks 7-aastaselt. Eluiga tehistingimustes üle 40 a. Ohuks elupaikade hävimine, häirimine, ulatusliku karjakasvatuse hääbumine.

Habekotkas-Christina-Daous(2) Habekotkas-Christina-Daous Habekotkas-Kersti-Lindström

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside