Hiina goral

Naemorhedus griseus

Ohualdis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Sõralised (Artiodactyla)
  • Sugukond: Veislased (Bovidae)
Toitumine

Toitumine

võrsed, rohttaimed, pähklid, tõrud

Eluiga

Eluiga

kuni 15 aastat

Äärmiselt osav ronija goral on söakas ja võitlusvalmis loom, kes oma lühikesi teravaid sarvi kasutades kaitseb end edukalt kiskjate vastu. Elupaigana eelistab järske kiviseid mäenõlvu mererannikust kõrgmägedeni. Territooriumi märgistab silmaaluste näärmete nõrega. Toitub võrsetest, rohttaimedest, pähklitest, tõrudest. Tegutseb üksi või kuni 12-liikmeliste gruppidena. Innaajal paarikaupa. Tiinus 215 päeva. Mais-juulis sünnib 1–2 talle. Eluiga kuni 15 aastat. Peamiseks ohuks on küttimine liha ja naha saamiseks, aga ka traditsioonilise meditsiini tarbeks.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart