Kalakass

Prionailurus viverrinus

Ohualdis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kiskjalised (Carnivora)
  • Sugukond: Kaslased (Felidae)
  • Loodusvöönd: niiske džungel, mangroovisood, jõgede kaldatihnikud
Hakka minu vaderiks
Toitumine

Toitumine

eelistab kala

Eluiga

Eluiga

12 aastat

Jässaka tugeva kehaehituse ja madalate jalgadega kalakassil on lühike saba, mis moodustab vähem kui poole tema kehapikkusest. Küünised ei ole täielikult sissetõmmatavad, varvaste vahel on ujulestad. Emased on isastest tunduvalt väiksemad. Saakloomana eelistab kalu, kuigi  erilisi kohastumusi nende püüdmiseks ja söömiseks ei ole. Püüab kalu nii kaldalt käppadega kui sukeldudes. Hea ujuja. Elupaigana eelistab märgalasid: jõgede kaldatihnikuid, niisket džunglit, mangroovisoid. Tiinus 63–70 päeva.  Pesakonnas 1–4 poega, kes iseseisvuvad 10-kuuselt.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart