Koaati ehk ninakaru

Nasua nasua

Soodsas seisundis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kiskjalised (Carnivora)
  • Sugukond: Pesukarulased (Procyonidae)
  • Loodusvöönd: vihmamets, aastaajati niiske mets ning puisrohtla ja hõrendik
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

emased gruppides, isased üksikult

Toitumine

Toitumine

linnud, väikesed imetajad, roomajad, munad, korjused, selgrootud, lehed ja võrsed, viljad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kehapikkus 55 cm, sabapikkus 50 cm, õlakõrgus 30 cm, kaal 5 kg

Eluiga

Eluiga

7 (17) aastat

Toitu otsides ronib osavalt puudel, kaevab tugevate küünistega ning tuhnib pika ja liikuva koonuga maapinnas. Elavad kuni 2500 m kõrgusel, emased 15–30-isendilistes gruppides, isased üksikult. Ei ole territoriaalsed. Ujuvad hästi. Ööbivad puudel, ka poegi kasvatavad puu otsa ehitatud pesas. Sigimishooajal paarub emane mitme isasega.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart