Koaati ehk ninakaru

Nasua nasua

SOUTH AMERICAN COATI
ОБЫКНОВЕННАЯ НОСУХА
PUNAKOATI eli PUNANENÄKARHU

Sugukond: Pesukarulased (Procyonidae)

Toitu otsides ronib osavalt puudel, kaevab tugevate küünistega ning tuhnib pika ja liikuva koonuga maapinnas. Elavad kuni 2500 m kõrgusel, emased 15–30-isendilistes gruppides, isased üksikult. Ei ole territoriaalsed. Ujuvad hästi. Ööbivad puudel, ka poegi kasvatavad puu otsa ehitatud pesas. Sigimishooajal paarub emane mitme isasega.

Loodusvöönd: vihmamets, aastaajati niiske mets ning puisrohtla ja hõrendik

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-17

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside