Marabu

Leptoptilos crumeniferus

MARABOU
АФРИКАНСКИЙ МАРАБУ
AFRIKANMARABU

Sugukond: Toonekurglased (Ciconiidae)

Asustab savanne, rohumaid, soid, jõe- ja järvekaldaid. Koguneb kalurikülade, tapamajade ja prügimägede ümbrusse. Toitub inimese toidujäänustest, kalast, termiitidest, rändrohutirtsudest, konnadest, sisalikest, närilistest, madudest ja lindudest (k.a flamingod). Koos teiste raipetoiduliste liikidega koguneb korjuseid sööma. Seltsinguline. Kolooniad koosnevad 20–60, vahel isegi mõnest tuhandest linnust. Raagude ja lehtedega vooderdatud meetrilaiuse pesa ehitavad 10–30 m kõrgusele puu otsa või kaljudele. Kurnas 1–4 muna. Haudeaeg 29–31 päeva. Suguküpseks saab 4-aastaselt. Pikim teadaolev eluiga looduses 25 a, tehistingimustes 41 a.

Marabu-Anastassia Marabu-Silja-Taning

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside