Pelikan ehk roosapelikan

Pelecanus onocrotalus

GREAT WHITE PELICAN
РОЗОВЫЙ ПЕЛИКАН
PELIKAANI

Sugukond: Pelikanlased (Pelecanidae)

Asustab roostikerikkaid mage- või riimveelisi järvi, rannikualasid ja soid. Toitub enamasti umbes poolekilostest kaladest. Sukeldumisvõimetuna püüavad pelikanid saaki tavaliselt ühiselt, ajades tiibu vastu vett pekstes kalu kalda poole, kust neid hõlbus nokka korjata. Lennuvõimetud pojad söövad vahel ka kormoranide mune ja poegi. Pesitsevad suurtes kolooniates. Pesaks pilliroost, okstest jms kuhi maapinnal, vahel ka paljastel kaljudel. Kurnas 2 muna, haudeaeg 29–36 päeva. Suguküps 3–4-aastaselt. Peamiseks ohuks elupaikade hävimine, toidunappus, häirimine.

Loe Tallinna loomaaias elanud pelikanide kohta rohkem siit.

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
  • Laste loomaaed

*Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on suletud.
Kassad avatud kell 9-15, ainult kaardimaksed.
Iseteeninduskassad avatud kell 9-17, ainult kaardimaksed.
Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 19ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside