Ronk ehk kaaren

Corvus corax

Soodsas seisundis

Suurenev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Värvulised (Passeriformes)
  • Sugukond: Vareslased (Corvidae)
Loomaaia külastusala Faasanid
Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris

Toitumine

Toitumine

raiped, munad, linnupojad, närilised, putukad, ka marjad ja taimne toit

Massiivse nokaga suurim vareslane. Elupaigana eelistab mägialasid ja okasmetsi, toitub avamaastikul. Enamjaolt paikne. Talvel tegutseb salkadena. Toitub raipest, linnumunadest ja -poegadest, närilistest, putukatest, vähem marjadest jm taimsest toidust. Mängulennul võib äkitselt pöörduda õhus seljaga allapoole või kukutada end püstloodis maapinna suunas. Pesitseb kõrgel männivõras, ka kaljuseinal. Paarid püsivad. Kurnas 4–6 muna, haudeaeg 19–21 päeva. Poegi toidavad mõlemad vanemad. Pärast lennuvõimestumist püsivad noorlinnud veel kaua vanadega koos. Eestis on ronk üldlevinud väikesearvuline haudelind.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart