Afrikannorsu

Loxodonta africana

AAFRIKA ELEVANT
AFRICAN ELEPHANT
АФРИКАНСКИЙ СЛОН

Heimo: Norsut (Elephantidae)

Afrikannorsu on maailman suurin maalla elävä eläin: iäkäs urosnorsu voi painaa jopa 7,5 tonnia ja olankorkeus voi saavuttaa yli 4 metrin korkeuden. Vastasyntynyt poikanen painaa jo lähes 100 kiloa.

Muodostavat 9-20 yksilön laumoja, joihin kuuluvat naaraat, poikaset sekä nuoret urosnorsut. Karjaa johtaa kokenein ja aktiivisin aikuinen naarasnorsu, matriarkka. Täysi-ikäiset urokset elävät pääosin itsenäisesti.

Norsu tarvitsee noin 150 kg ruokaa ja 190 litraa vettä päivittäin.

Tallinnan eläintarhan norsut ovat syntyneet Krugerin luonnonpuistossa Etelä-Afrikassa oletettavasti joko vuonna 1982 tai 1983. Vuonna 1985 sopeutumiskoulutuksen jälkeen norsut tuotiin Brestin kautta Tallinnaan. Carl, Fien ja Draay olivat tuolloin vain puolentoista metrin korkuiset ja vuonna 1989 pääsivät kouluttajiensa ohjaamana täysin uuteen Norsutaloon.

Carl Draay
Carl (2009)                                                                             Draay (2009)

Fien
Fien (2009)

Kuvat: Aleksander Semjonov

Aukioloajat

  • Lipunmyynti
    9-17
  • Sisätilat *
    10-18
  • Lasten eläintarha
    10-18

Sisätilat ovat maanantaisin suljettu. Eläintarhan alue on avoinna kävelylle klo 20.00 asti.

Saapuminen

Paldiski mnt. 145 – North Entrance

From Tallinn city centre (Kaubamaja) bus no. 42 (Bus stop Zoo) From Freedom square (Vabaduse väljak) buses no. 22, 41, and 42 (Bus stop Zoo) From Railway station (Balti jaam) buses no. 21, 41, and 43 (Bus stop Zoo)

Ehitajate tee 150 – West Entrance

From Tallinn city centre (Kaubamaja) bus no. 42 (Bus stop Karikakra or Nurmenuku) From Railway station (Balti jaam) bus no. 43 (Bus stop Karikakra, Nurmenuku or Zoo) Buses no. 10, 12, 13, 28, 37, 45, 46, 47

Zoo map

Yhteystiedot

E-R +372 6943 300; Emergency: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Give us feedback