Jääkarhu

Ursus maritimus

JÄÄKARU
POLAR BEAR
БЕЛЫЙ МЕДВЕДЬ

Yksi maailman isoimmista petoeläimistä – uros voi olla jopa 3 metriä pitkä ja voi painaa jopa 1000 kg. Koostaan huolimatta nopea ja taitava, hyvä uimari ja sukeltaja. Tyypillinen Arktisen vyöhykkeen asukas, jonka tiheä turkki, karvaiset käpälät ja paksu rasvakerros suojaavat kylmältä. Turkin valkoinen väritys johtuu ontoista karvoista, jotka eristävät lämpöä ja auttavat pysyväät veden pinnalla. Syö hylkeitä, raatoja, kaloja ja muita vyöhykkeen eläimiä. Jääkarhun poikaset syntyvät jääluolassa ja jäävät emonsa huostaan korkeintaan kolmeksi vuodeksi. Kansainvälinen yhteistyö ja lajin suojelu ovat hieman pysäyttäneet lajin sukupuuttoon kuolemisen uhkaa.

Tallinnan eläintarhassa asuu naaras Friida, joka on syntynyt Tallinnan eläintarhassa, japoikanen Aron, joka syntyi 2016.

Jääkaru2-Maaja-Kitsing Jääkaru3-Maaja-Kitsing Jääkaru4-Maaja-Kitsing Jääkaru5-Maaja-Kitsing Jääkaru-Maaja-Kitsing P2P-final

Aukioloajat

  • Lipunmyynti
    9-17
  • Sisätilat *
    10-18
  • Lasten eläintarha
    10-18

*Sisätilat ovat maanantaisin suljettu
Eläintarha on avoinna kaksi tuntia lipunmyynnin sulkemisajan jälkeen.

Saapuminen

Paldiski mnt sisäänkäynti
Pysäkki Zoo, bussit nr. 21, 21B, 22, 41, 42 ja 43; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Ehitajate tee sisäänkäynti
Pysäkki Nurmenuku, Karikakra tai Meistri bussit nr. 10, 12, 16, 26, 27, 28, 42, 43, 45, 46, 47; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Katso sisäänkäyntien sijainnit kartalla

Yhteystiedot

Ma-Pe +372 6943 300; Vartijat: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145

Palaute