Kubaninturi

Capra caucasica

KUBANI TUUR ehk LÄÄNEKAUKAASIA KALJUKITS
WEST CAUCASIAN TUR
КУБАНСКИЙ или ЗАПАДНОКАВКАЗСКИЙ ТУР

Kookas kubaninturi kulkee vuoristossa uskomattoman kepeästi ja kykenee hyppäämään huomattaviin korkeuksiin. Asuttaen kapeaa aluetta Kaukasian länsiosassa, tämä eläin asuu erittäin pienellä alueella verrattuna muihin lahkonsa lajeihin. Tätä lajia elää Georgian ja Venäjän Karatšai-Tšerkessian alueella.

Kubaninturi liikkuu kivikkoisilla rinteillä, alppiniityillä ja metsäalueilla 800-4200 metrin korkeudessa. Laji voi vaihtaa korkeutta 2000 metrin verran vuodenajasta riippuen – keväällä ylös- ja talvisin alaspäin. Suurimmat uhat ovat laiduntavat kotieläimet, jotka vievät lajin luonnollista tilaa, salametsästys ja kovat talvet. Kokonaismäärä luonnossa: <10,000, ↓

Kansainvälista kantakirjaa ylläpitää Olomouc Zoo.

Pukin sarven pituus voi olla jopa 84 cm.

Kubani-tuur-Christina-Daous4 Kubani-tuur-Christina-Daous3 Kubani-tuur-Christina-Daous2 Kubani-tuur-Christina-Daous

Aukioloajat

  • Lipunmyynti
    9-18
  • Sisätilat *
  • Lasten eläintarha

*Sisätilat ovat maanantaisin suljettu
Eläintarha on avoinna kaksi tuntia lipunmyynnin sulkemisajan jälkeen.

Saapuminen

Paldiski mnt sisäänkäynti
Pysäkki Zoo, bussit nr. 21, 21B, 22, 41, 42 ja 43; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Ehitajate tee sisäänkäynti
Pysäkki Nurmenuku, Karikakra tai Meistri bussit nr. 10, 12, 16, 26, 27, 28, 42, 43, 45, 46, 47; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Katso sisäänkäyntien sijainnit kartalla

Yhteystiedot

Ma-Pe +372 6943 300; Vartijat: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145

Palaute