Nuubian vuorikauris

Capra nubiana

NUUBIA KALJUKITS
NUBIAN IBEX
НУБИЙСКИЙ ГОРНЫЙ КОЗЁЛ

Nuubian vuorikaurista pidetään yhtenä kesyvuohen esi-isistä. Sen pitkät, painavat ja sapelinmuotoiset sarvet ovat sekä hyökkäystä sekä puolustusta varten. Ne auttavat myös pehmentämään putoamista.

Lajia löytyy Egyptin, Etiopian, Jordanian, Omanin, Saudi Arabian, Sudanin ja Jemenin alueella, missä se viihtyy kuivilla vuoristoalueilla alimmillaan 400 metriä vedenpinnan alapuolella ja voi nousta jopa 1800 metrin korkeuteen.

Kilpailee elinalueestaan kotieläinten kanssa (juomapaikkojen jatkuva muuttuminen) ja lajia uhkaavat myös salametsästys sekä elinolojen häviäminen. Jordaniassa lajin hajaantuminen aiheuttaa määrän vähenemistä. Kokonaismäärä luonnossa: <6,000, ↓

Kansainvälistä kantakirjaa ylläpitää Bratislava Zoo.

Pukin sarven pituus voi olla jopa 140cm.

Nuubia-kaljukits-Christina-Daous2 Nuubia-kaljukits-Christina-Daous Nuubia-kaljukits-Christina-Daous3

Aukioloajat

  • Lipunmyynti
    9-18
  • Sisätilat *
    10-19
  • Lasten eläintarha
    10-19

*Sisätilat ovat maanantaisin suljettu
Eläintarha on avoinna kaksi tuntia lipunmyynnin sulkemisajan jälkeen.

Saapuminen

Paldiski mnt sisäänkäynti
Pysäkki Zoo, bussit nr. 21, 21B, 22, 41, 42 ja 43; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Ehitajate tee sisäänkäynti
Pysäkki Nurmenuku, Karikakra tai Meistri bussit nr. 10, 12, 16, 26, 27, 28, 42, 43, 45, 46, 47; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Katso sisäänkäyntien sijainnit kartalla

Yhteystiedot

Ma-Pe +372 6943 300; Vartijat: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145

Palaute