Sichuanin sinilammas

Pseudois nayaur szechuanensis

IDA-SINILAMMAS ehk IDA-NAHUR
КИТАЙСКИЙ ГОЛУБОЙ БАРАН
SICHUAN BLUE SHEEP

Sichuanin sinilampaalla on ominaisuuksia sekä vuohista että lampaista. Sinilammas asuttaa Himalajan, Tiibetin ja Keski-Aasian muita vuoristoalueita. Alalajia Sichuanin sinilammasta löytyy Kiinasta ja Mongoliasta. Kokonaismäärä luonnossa: >20,000?, ↓

Sinilammas asuttaa avoimia rinteitä 2500-6500 metrin korkeudessa. Lajille ominainen sinertävän harmaa väritys tarjoaa luonnollisen suojavärin kalliota vasten ja lähestyttäessä jähmettyvät paikalleen. Uhattuina siirtyvät vaikeasti tavoitettaville kallioille.

Talvisin kerääntyvät laaksoihin ja muodostavat muutamien satojen yksilöiden laumoja, jolloin altistuvat salametsästyksen uhreiksi. Salametsästästys on aiheuttanut kriittisen laskun yksilöiden määrässä.

Sinilampaiden kansainvälistä kantakirjaa ylläpitää Paris Menagerie.

Pukin sarven pituus voi olla jopa 65 cm.

Ida-sinilammas-Christina-Daous2 Ida-Sinilammas-Christina-Daous3

Aukioloajat

  • Lipunmyynti
    9-18
  • Sisätilat *
    10-19
  • Lasten eläintarha
    10-19

*Sisätilat ovat maanantaisin suljettu
Eläintarha on avoinna kaksi tuntia lipunmyynnin sulkemisajan jälkeen.

Saapuminen

Paldiski mnt sisäänkäynti
Pysäkki Zoo, bussit nr. 21, 21B, 22, 41, 42 ja 43; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Ehitajate tee sisäänkäynti
Pysäkki Nurmenuku, Karikakra tai Meistri bussit nr. 10, 12, 16, 26, 27, 28, 42, 43, 45, 46, 47; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Katso sisäänkäyntien sijainnit kartalla

Yhteystiedot

Ma-Pe +372 6943 300; Vartijat: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145

Palaute