Siperian alppikauris

Capra sibirica

SIBERI KALJUKITS
SIBERIAN IBEX
СИБИРСКИЙ ГОРНЫЙ КОЗЁЛ

Kookas siperian alppikauris on luonnossa runsaasti esiintyvä siitä huolimatta, että sen elinalueet risteytyvät lumileopardin kanssa laajalti. Siperian alppikauris kuuluukin lumileopardin pääasialliseen ravintoon.

Kauris elää 3200-5000 metrin korkeudessa matalilla mäkialueilla ja vuoristoilla, välillä ylittäen metsärajan missä alppiniityt muuttuvat kivikkoisemmaksi. Lajia tavataan Keski-Aasian mäkisillä alueilla Afganistanissa, Pakistanissa, Venäjällä etelä-Siperiassa, luoteis-Intiassa, luoteis-Kiinassa, Kazakstanissa, Kirgistanissa, Tadžikistanissa ja Mongoliassa.

Lajia uhkaavat kotieläinten ja karjan kasvatus, salametsästys sekä elinalueiden häviäminen. Kokonaismäärä luonnossa: >250,000, ↔ ↓

Pukin sarven pituus voi olla jopa 147cm.

Siberi-kaljukits-Christina-Daous

Aukioloajat

  • Lipunmyynti
    9-18
  • Sisätilat *
  • Lasten eläintarha

*Sisätilat ovat maanantaisin suljettu
Eläintarha on avoinna kaksi tuntia lipunmyynnin sulkemisajan jälkeen.

Saapuminen

Paldiski mnt sisäänkäynti
Pysäkki Zoo, bussit nr. 21, 21B, 22, 41, 42 ja 43; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Ehitajate tee sisäänkäynti
Pysäkki Nurmenuku, Karikakra tai Meistri bussit nr. 10, 12, 16, 26, 27, 28, 42, 43, 45, 46, 47; autolla, polkupyörällä ja kävellen

Katso sisäänkäyntien sijainnit kartalla

Yhteystiedot

Ma-Pe +372 6943 300; Vartijat: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145

Palaute