Gaur

Bos gaurus

Vulnerable

Decreasing

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Vertebrate
  • Phylum: Keelikloomad
  • Class: Imetajad
  • Order: Sõralised (Artiodactyla)
  • Family: Veislased (Bovidae)
Hakka minu vaderiks
Activity

Activity

videviku

Sociability

Sociability

seltsinguline

Nutrition

Nutrition

rohttaimed, võrsed

Size and weight

Size and weight

õlakõrgus 2 m, kaal üle tonni

Suurim tänapäeval elav ulukveis. Vanade pullide õlakõrgus võib olla üle 2 meetri ja kaal üle 1 tonni. Elab hõredates valgusküllastes kõrge rohuga mägimetsades, ka bambusetihnikutes. Pelgliku loomu tõttu tegutseb põhiliselt videvikus. Sööb rohtu, bambusevõsusid ja põõsaste noori võrseid. Elab väikeste karjadena, mida juhib vana gaurilehm. Pärast 280-päevast tiinust sünnib 1 vasikas, keda ema imetab 9 kuud. Kiskjad on ohuks vaid teistest irdunud vasikaile. Gauride hääbumise põhjuseks on metsade ülemäärane raadamine ja koduloomadelt džunglisse kanduvad taudid.

Illustration
Illustration

Время работы

  • Кассы и вход 9-16
  • Зоопарк 9-17
  • Внутренние экспозиции, включая тропический лес Вт-Вс 10-16
  • Детский зоопарк 10-17
Внутренние экспозиции по понедельникам закрыты.

Карта зоопарка

Карта зоопарка