Gaur

Bos gaurus

Ohualdis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Sõralised (Artiodactyla)
  • Sugukond: Veislased (Bovidae)
Hakka minu vaderiks
Aktiivsus

Aktiivsus

videviku

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

rohttaimed, võrsed

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

õlakõrgus 2 m, kaal üle tonni

Suurim tänapäeval elav ulukveis. Vanade pullide õlakõrgus võib olla üle 2 meetri ja kaal üle 1 tonni. Elab hõredates valgusküllastes kõrge rohuga mägimetsades, ka bambusetihnikutes. Pelgliku loomu tõttu tegutseb põhiliselt videvikus. Sööb rohtu, bambusevõsusid ja põõsaste noori võrseid. Elab väikeste karjadena, mida juhib vana gaurilehm. Pärast 280-päevast tiinust sünnib 1 vasikas, keda ema imetab 9 kuud. Kiskjad on ohuks vaid teistest irdunud vasikaile. Gauride hääbumise põhjuseks on metsade ülemäärane raadamine ja koduloomadelt džunglisse kanduvad taudid.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart