Idakurg

Grus (Antigone) vipio

Vulnerable

Decreasing

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Vertebrate
  • Phylum: Keelikloomad
  • Class: Linnud (Aves)
  • Order: Kurelised (Gruiformes)
  • Family: Kurglased (Gruidae)
Hakka minu vaderiks
Sociability

Sociability

paaris

Nutrition

Nutrition

rohttaimede juured ja mugulad, putukad, pisiimetajad, seemned

Asustab stepi- ja metsastepivööndi avatud madalaid märgalasid, jõeorge ja järvekaldaid. Toitub rohttaimede juurtest ja mugulatest, putukatest, pisiimetajatest, ka seemnetest. Paarilise valib kogu eluks. Pesa ehitavad paarilised koos aprillis-mais. Kurnas tavaliselt 2 muna. Vanalinnud hauvad kordamööda u 30 päeva. Noorlinnud saavad suguküpseks 2–3-aastaselt. Peamiseks ohuteguriks väga lokaalse levikuga idakurele on elupaikade muutumine ja hävimine põllumajanduse pealetungi tõttu. Tehistingimustes sigib hästi. Seal sündinud linde on Hiinas ja Venemaal looduskaitsealadele lahti lastud.

Illustration
Illustration

Время работы

  • Кассы и вход 9-16
  • Зоопарк 9-17
  • Внутренние экспозиции, включая тропический лес Вт-Вс 10-16
  • Детский зоопарк 10-17
Внутренние экспозиции по понедельникам закрыты.

Карта зоопарка

Карта зоопарка