Idakurg

Grus (Antigone) vipio

Ohualdis

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kurelised (Gruiformes)
  • Sugukond: Kurglased (Gruidae)
Hakka minu vaderiks
Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris

Toitumine

Toitumine

rohttaimede juured ja mugulad, putukad, pisiimetajad, seemned

Asustab stepi- ja metsastepivööndi avatud madalaid märgalasid, jõeorge ja järvekaldaid. Toitub rohttaimede juurtest ja mugulatest, putukatest, pisiimetajatest, ka seemnetest. Paarilise valib kogu eluks. Pesa ehitavad paarilised koos aprillis-mais. Kurnas tavaliselt 2 muna. Vanalinnud hauvad kordamööda u 30 päeva. Noorlinnud saavad suguküpseks 2–3-aastaselt. Peamiseks ohuteguriks väga lokaalse levikuga idakurele on elupaikade muutumine ja hävimine põllumajanduse pealetungi tõttu. Tehistingimustes sigib hästi. Seal sündinud linde on Hiinas ja Venemaal looduskaitsealadele lahti lastud.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart