Idakurg

Grus (Antigone) vipio

WHITE-NAPED CRANE
ДАУРСКИЙ ЖУРАВЛЬ
SILMÄLASIKURKI

Sugukond: Kurglased (Gruidae)

Asustab stepi- ja metsastepivööndi avatud madalaid märgalasid, jõeorge ja järvekaldaid. Toitub rohttaimede juurtest ja mugulatest, putukatest, pisiimetajatest, ka seemnetest. Paarilise valib kogu eluks. Pesa ehitavad paarilised koos aprillis-mais. Kurnas tavaliselt 2 muna. Vanalinnud hauvad kordamööda u 30 päeva. Noorlinnud saavad suguküpseks 2–3-aastaselt. Peamiseks ohuteguriks väga lokaalse levikuga idakurele on elupaikade muutumine ja hävimine põllumajanduse pealetungi tõttu. Tehistingimustes sigib hästi. Seal sündinud linde on Hiinas ja Venemaal looduskaitsealadele lahti lastud.

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19
  • Laste loomaaed

*Avatud väike troopikamaja ja paksunahaliste maja. Suur troopikamaja ning laste loomaaia siselaut ja kitseaedik õuealal on suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 20ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside