Idakurg

Grus (Antigone) vipio

Vulnerable

Decreasing

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Vertebrate
  • Phylum: Keelikloomad
  • Class: Linnud (Aves)
  • Order: Kurelised (Gruiformes)
  • Family: Kurglased (Gruidae)
Hakka minu vaderiks
Sociability

Sociability

paaris

Nutrition

Nutrition

rohttaimede juured ja mugulad, putukad, pisiimetajad, seemned

Asustab stepi- ja metsastepivööndi avatud madalaid märgalasid, jõeorge ja järvekaldaid. Toitub rohttaimede juurtest ja mugulatest, putukatest, pisiimetajatest, ka seemnetest. Paarilise valib kogu eluks. Pesa ehitavad paarilised koos aprillis-mais. Kurnas tavaliselt 2 muna. Vanalinnud hauvad kordamööda u 30 päeva. Noorlinnud saavad suguküpseks 2–3-aastaselt. Peamiseks ohuteguriks väga lokaalse levikuga idakurele on elupaikade muutumine ja hävimine põllumajanduse pealetungi tõttu. Tehistingimustes sigib hästi. Seal sündinud linde on Hiinas ja Venemaal looduskaitsealadele lahti lastud.

Illustration
Illustration

Open

  • Ticket office and entrance 9-16
  • The Zoo 9-17
  • Indoor Expositions, incl Rainforest Tue-Sun 10-16
  • Children's Zoo 10-17
Indoor expositions are closed on Mondays.

Zoo map

Map