Hiid-merikotkas

Haliaeetus pelagicus

Vulnerable

Decreasing

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Vertebrate
  • Phylum: Keelikloomad
  • Class: Linnud (Aves)
  • Order: Haukalised (Accipitriformes)
  • Family: Haugaslased (Accipitridae)
Zoo visiting area Kullimägi
Nutrition

Nutrition

kala, imetajad, raiped

Asustab rannikuribasid ja metsaseid jõeorge. Põhitoiduks on kalad (lõhilased), sööb ka jäneseid, noori hülged jt imetajaid ning raipeid. Pesitsusaeg aprillis-mais. Pesa ehitab kalarikaste veekogude lähedale kõrgele puu otsa, vahel ka kaljule mererannikul või sisemaal. Pesa on u 2,5 m lai ning 4 m kõrge okstest kuhi, mida kasutatakse mitu aastat. Kurnas harilikult 2 muna, haudevältus 38–45 päeva. Üles kasvab tavaliselt üks poeg, kes lennuvõimestub u 70 päeva pärast. Lõplik sulestik kujuneb 3. eluaastal. Hiid-merikotkaid häirib inimtegevus nende elupaikades, eriti suurt ohtu kujutab ulatuslik vanade metsade maharaiumine ning salaküttimine.

Illustration
Illustration

Open

  • Ticket office and entrance 9-15:30
  • Indoor Expositions 10-16
  • Children's Zoo 10-17
  • Souvenir Shop 10-16:30
  • Zoo 9-17
Indoor expositions are closed on Mondays.

Zoo map

Map