Hiid-merikotkas

Haliaeetus pelagicus

STELLER’S  SEA-EAGLE
БЕЛОПЛЕЧИЙ ОРЛАН
KUNINGASMERIKOTKA

Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)

Asustab rannikuribasid ja metsaseid jõeorge. Põhitoiduks on kalad (lõhilased), sööb ka jäneseid, noori hülged jt imetajaid ning raipeid. Pesitsusaeg aprillis-mais. Pesa ehitab kalarikaste veekogude lähedale kõrgele puu otsa, vahel ka kaljule mererannikul või sisemaal. Pesa on u 2,5 m lai ning 4 m kõrge okstest kuhi, mida kasutatakse mitu aastat. Kurnas harilikult 2 muna, haudevältus 38–45 päeva. Üles kasvab tavaliselt üks poeg, kes lennuvõimestub u 70 päeva pärast. Lõplik sulestik kujuneb 3. eluaastal. Hiid-merikotkaid häirib inimtegevus nende elupaikades, eriti suurt ohtu kujutab ulatuslik vanade metsade maharaiumine ning salaküttimine.

hiid-merikotkas_Maaja Kitsing hiid-merikotkas

Avatud

  • Kassa
    9-15
  • Siseekspositsioonid *
    10-16
  • Laste loomaaed
    10-17

Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside