Kuukabarra ehk naeru-safiirlind

Dacelo novaeguineae

Least concern

Stable

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Vertebrate
  • Phylum: Keelikloomad
  • Class: Linnud (Aves)
  • Order: Siniraalised (Coraciiformes)
  • Family: Jäälindlased (Alcedinidae)
  • Nature territory: puisrohtla ja hõrendik, aastaajati niiske mets, vihmamets
Hakka minu vaderiks
Zoo visiting area Faasanid
Sociability

Sociability

paaris

Nutrition

Nutrition

roomajad, selgrootud, kahepaiksed, linnud, väikesed imetajad

Size and weight

Size and weight

isaste üldpikkus 39 cm, kaal 0, 37 kg, emaste üldpikkus 45 cm, kaal 0,45 kg

Life expectancy

Life expectancy

20 aastat

Pea 10 cm pikkuse nokaga Austraalia linnustiku sümbol kuukabarra on suurim jäälindlane, kes aga kala sööb üliharva. Tuntud oma kõkutav-kõristavat naeru meenutava laulu poolest ja selle poolest, et tapab ning sööb kuni meetripikkuseid madusid. Asustab eukalüptimetsi, on territoriaalne ja monogaamne. Pesapaigatruu, pesitseb puuõõnes. Kurna eest aitavad hoolt kanda ka eelmiste pesakondade pojad.

Illustration
Illustration

Open

  • Ticket office and entrance 9-15:30
  • Indoor Expositions 10-16
  • Children's Zoo 10-17
  • Souvenir Shop 10-16:30
  • Zoo 9-17
Indoor expositions are closed on Mondays.

Zoo map

Map