Kuukabarra ehk naeru-safiirlind

Dacelo novaeguineae

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Siniraalised (Coraciiformes)
  • Sugukond: Jäälindlased (Alcedinidae)
  • Loodusvöönd: puisrohtla ja hõrendik, aastaajati niiske mets, vihmamets
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Faasanid
Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris

Toitumine

Toitumine

roomajad, selgrootud, kahepaiksed, linnud, väikesed imetajad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

isaste üldpikkus 39 cm, kaal 0, 37 kg, emaste üldpikkus 45 cm, kaal 0,45 kg

Eluiga

Eluiga

20 aastat

Pea 10 cm pikkuse nokaga Austraalia linnustiku sümbol kuukabarra on suurim jäälindlane, kes aga kala sööb üliharva. Tuntud oma kõkutav-kõristavat naeru meenutava laulu poolest ja selle poolest, et tapab ning sööb kuni meetripikkuseid madusid. Asustab eukalüptimetsi, on territoriaalne ja monogaamne. Pesapaigatruu, pesitseb puuõõnes. Kurna eest aitavad hoolt kanda ka eelmiste pesakondade pojad.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart