Kuukabarra ehk naeru-safiirlind

Dacelo novaeguineae

LAUGHING KOOKABURRA
СМЕЮЩАЯСЯ КУКАБАРА
ISONAURAJA

Sugukond: Jäälindlased (Alcedinidae)

Pea 10 cm pikkuse nokaga Austraalia linnustiku sümbol kuukabarra on suurim jäälindlane, kes aga kala sööb üliharva. Tuntud oma kõkutav-kõristavat naeru meenutava laulu poolest ja selle poolest, et tapab ning sööb kuni meetripikkuseid madusid. Asustab eukalüptimetsi, on territoriaalne ja monogaamne. Pesapaigatruu, pesitseb puuõõnes. Kurna eest aitavad hoolt kanda ka eelmiste pesakondade pojad.

Loodusvöönd: puisrohtla ja hõrendik, aastaajati niiske mets, vihmamets

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-18

Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside