Sookurg

Grus grus

Least concern

Stable

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Vertebrate
  • Phylum: Keelikloomad
  • Class: Linnud (Aves)
  • Order: Kurelised (Gruiformes)
  • Family: Kurglased (Gruidae)
Hakka minu vaderiks
Sociability

Sociability

paaris

Nutrition

Nutrition

kõigesööja

Size and weight

Size and weight

5-6 kg

5–6 kg kaaluv sookurg on üks Eesti suuremaid linde. Elutseb soistel aladel, toitu otsib põldudel. Kõigesööja, kuid eelistab taimtoitu. Sookure pesa on enamasti peidetud roostikku, õõtsikule või laukasaarele. Oluline on, et vanalind saaks märkamatult pesale ja sealt ära hiilida. Monogaamne. Emalind hakkab munema aprilli teisel poolel. Kurnas 2 muna. Haudevältus 28–31 päeva. Hauvad mõlemad vanemad, kuid enamjaolt siiski emalind. Suguküpseks 4–6-aastaselt. Eestis üldlevinud väikesearvuline haudelind märtsist novembrini. Loodusmälestisena riikliku kaitse all.

Illustration
Illustration

Open

  • Ticket office and entrance 9-16
  • The Zoo 9-17
  • Indoor Expositions, incl Rainforest Tue-Sun 10-16
  • Children's Zoo 10-17
Indoor expositions are closed on Mondays.

Zoo map

Map