Sookurg

Grus grus

EURASIAN CRANE
СЕРЫЙ ЖУРАВЛЬ
KURKI

Sugukond: Kurglased (Gruidae)

5–6 kg kaaluv sookurg on üks Eesti suuremaid linde. Elutseb soistel aladel, toitu otsib põldudel. Kõigesööja, kuid eelistab taimtoitu. Sookure pesa on enamasti peidetud roostikku, õõtsikule või laukasaarele. Oluline on, et vanalind saaks märkamatult pesale ja sealt ära hiilida. Monogaamne. Emalind hakkab munema aprilli teisel poolel. Kurnas 2 muna. Haudevältus 28–31 päeva. Hauvad mõlemad vanemad, kuid enamjaolt siiski emalind. Suguküpseks 4–6-aastaselt. Eestis üldlevinud väikesearvuline haudelind märtsist novembrini. Loodusmälestisena riikliku kaitse all.

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-18

Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Loomaaia territooriumil saab jalutada kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside