Stepikotkas

Aquila nipalensis

Endangered

Decreasing

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Vertebrate
  • Phylum: Keelikloomad
  • Class: Linnud (Aves)
  • Order: Haukalised (Accipitriformes)
  • Family: Haugaslased (Accipitridae)
  • Nature territory: stepid ja poolkõrbed
Zoo visiting area Kullimögi
Nutrition

Nutrition

kahepaiksed, roomajad, linnud, putukad, närilised, raiped

Life expectancy

Life expectancy

tehistingimustes kuni 41 aastat

Steppides ja poolkõrbetes elav rändlind. Toitub närilistest, konnadest, sisalikest, madudest, lindudest, putukatest. Sööb ka raibet. Saaki püüdes tõuseb enamasti 150–200 m kõrgusele ja kukutab end järsult alla. Vahel otsib saaki maapinnal kõndides või varitseb uru avause juures. Pesitseb aprillist juulini. Varem pesitses maapinnal, tänapäeval aga, häirituna inimtegevusest, ehitab pesa väiksemate põõsaste ja puude otsa. Kurnas 1–4 muna. Haudeaeg 45 päeva. Pojad lennuvõimestuvad 55–65-päevaselt. Eluiga tehistingimustes kuni 41 aastat.

Illustration
Illustration

Open

  • Ticket office and entrance 9-15:30
  • Indoor Expositions 10-16
  • Children's Zoo 10-17
  • Souvenir Shop 10-16:30
  • Zoo 9-17
Indoor expositions are closed on Mondays.

Zoo map

Map