Stepikotkas

Aquila nipalensis

STEPPE EAGLE
СТЕПНОЙ ОРЁЛ
AROKOTKA

Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)

Steppides ja poolkõrbetes elav rändlind. Toitub närilistest, konnadest, sisalikest, madudest, lindudest, putukatest. Sööb ka raibet. Saaki püüdes tõuseb enamasti 150–200 m kõrgusele ja kukutab end järsult alla. Vahel otsib saaki maapinnal kõndides või varitseb uru avause juures. Pesitseb aprillist juulini. Varem pesitses maapinnal, tänapäeval aga, häirituna inimtegevusest, ehitab pesa väiksemate põõsaste ja puude otsa. Kurnas 1–4 muna. Haudeaeg 45 päeva. Pojad lennuvõimestuvad 55–65-päevaselt. Eluiga tehistingimustes kuni 41 a.

Dmitri Gomon

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
    10-18
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside