Vöötkakk

Surnia ulula

Least concern

Increasing

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Vertebrate
  • Phylum: Keelikloomad
  • Class: Linnud (Aves)
  • Order: Kakulised (Strigiformes)
  • Family: Kaklased (Strigidae)
Hakka minu vaderiks
Zoo visiting area Kullimägi
Activity

Activity

päevane, öine

Sociability

Sociability

paar püsib koos ühe hooaja

Nutrition

Nutrition

pisinärilised, linnud, jänesepojad

Lennul sarnaneb oma pika saba, väikeste teravate tiibade ja kiirete tiivalöökide poolest raudkulliga. Elutseb metsatundrast ja taigast kuni metsastepini, ka raiesmikel ja kultuurmaastikes. Tihedaid okasmetsi väldib. Tegutseb päeval ja öösel. Toitub pisinärilistest, ka lindudest ja jänesepoegadest. Esineb kannibalismi. Pesitsusperiood märtsist septembrini. Paar püsib koos ühe hooaja. Pesa teeb puuõõnde, kännu otsa, pesakasti, vahel ka mahajäetud kulli- või varesepessa. Kurnas 6–10, heal hiireaastal kuni 13 muna. Emane haub 30 päeva. Eestis läbirändaja, talikülaline ning juhuslik haudelind.

Illustration
Illustration

Open

  • Ticket office and entrance 9-16
  • The Zoo 9-17
  • Indoor Expositions, incl Rainforest Tue-Sun 10-16
  • Children's Zoo 10-17
Indoor expositions are closed on Mondays.

Zoo map

Map