Vöötkakk

Surnia ulula

NORTHERN HAWK-OWL
ЯСТРЕБИНАЯ СОВА

Sugukond: Kaklased (Strigidae)

Lennul sarnaneb oma pika saba, väikeste teravate tiibade ja kiirete tiivalöökide poolest raudkulliga. Elutseb metsatundrast ja taigast kuni metsastepini, ka raiesmikel ja kultuurmaastikes. Tihedaid okasmetsi väldib. Tegutseb päeval ja öösel. Toitub pisinärilistest, ka lindudest ja jänesepoegadest. Esineb kannibalismi. Pesitsusperiood märtsist septembrini. Paar püsib koos ühe hooaja. Pesa teeb puuõõnde, kännu otsa, pesakasti, vahel ka mahajäetud kulli- või varesepessa. Kurnas 6–10, heal hiireaastal kuni 13 muna. Emane haub 30 päeva. Eestis läbirändaja, talikülaline ning juhuslik haudelind.

 

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside