grööni muskusveised_foto Maaja Kitsing

Grööni muskusveis

Ovibos moschatus wardi

WHITE-FACED MUSKOX
ГРЕНЛАНДСКИЙ МУСКУСНЫЙ БЫК
MYSKIHÄRKÄ

Sugukond: Veislased (Bovidae)

Arktilise tundra elanik, kes tiheda karvkatte tõttu talub kõva pakast. Hukatuslikuks võib saada jääkoorikuga sügav lumi, mille alt on raske toitu välja kraapida. Talve veedab kari (u.15-100 looma) platoodel, suve jõeorgudes ja mereäärses tundras. Toiduks talvel samblikud, mustika- ja sinikavõrsed, kõrrelised, tarnad, suvel pajud, vaevakased, rohttaimed. Innaaeg on juulis-augustis, vasikas (väga harva 2) sünnib aprillis-mais. Eluiga u. 24 a. Ohu korral kari ei põgene, vaid asub ringkaitsesse, vasikad keskel. Seetõttu lasid tulirelvadega varustatud inimesed maha terveid karju. Nüüdseks on muskusveised taasasustatud kunagistele ja ka uutele elualadele.

grööni muskusveised_foto Maaja Kitsing MUSKUSVEIS007Z_Maaja_Linda ja Sanne OLYMPUS DIGITAL CAMERA grööni-muskusveis-Christina-Daous P2P-final

muskusveis-kaart

Avatud

  • Kassa
    9-15
  • Siseekspositsioonid *
    10-16
  • Laste loomaaed
    10-17

* Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud
Loomaaias võib viibida kuni kaks tundi pärast kassade sulgemist

Kuidas tulla

Paldiski mnt värav

Peatus ZOO: buss nr 21, 21B, 22, 41 ja 42; autoga, jalgrattaga või jalutades

Ehitajate tee värav

Peatus Nurmenuku või Karikakra: nt buss nr 10, 12, 28, 41, 42, 43 ja 45; autoga, jalgrattaga või jalutades

VAATA VÄRAVATE ASUKOHTI KAARDIL

Kontakt

E-R +372 6943 300
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150 / Paldiski mnt. 145, Tallinn

Tagasiside