Kunstnikud külas loomaaias

Teisipäeval, 2. juulil avati loomaaia keskkonnahariduskeskuse fuajees näitus rahvusvahelise projekti  „Kunstnikud külas loomaaias 2024“ ajal loodud töödest. Rahvusvaheline kunstilaager toimus 27.06-2.07 ja selle eestvedaja oli Vene Kunstnike Ühendus Eestis.

Mitme päeva jooksul portreteerisid Eestist ja Lätist pärit kunstnikud loomaaia asukaid ja nende igapäevaelu ning valmisid eriilmelised meeleolukad jäädvustused. Loomi kujutati erinevaid tehnikaid kasutades ja nii on näitusel esindatud joonistused, maalid ning segatehnika.

Näitusel osalevad Sergei Volotšajev (Tallinna loomaaia töötaja), Natalja Matvejeva, Nikolai Ivanov, Jelena Semjonova (Tallinna loomaaia töötaja), Irina Sopina, Valeri Makovoi, Anna Drjomina, Irina Jugolainen, Vladimir Anšon, Vlada Žarkova-Sviridova, Olga Žarkova, Nastassia Arais, Vladimir Katšalski, Alexander Semjonov.

Projekti kuraatoriteks olid Vene Kunstnike Ühendus Eestis esindajana Tallinna loomaaia töötaja Sergei Volotšajev ja Tallinna loomaaia esindajana Darja Zubareva.

Märgisega tähistatud tööd kingitakse Tallinna loomaaiale. Teisi teoseid on soovi korral võimalik osta.

Näitus jääb avatuks kuni 31. oktoobrini.

Sarnane kunstilaager koos näitusega toimus loomaaias ka 2021. ja 2022. aastal. Üle-eelmise aasta näituselt loomaaiale annetatud tööde müügiks korraldati oksjon ja saadud tulu annetas loomaaed liigikaitseliseliseks tegevuseks manuli ja sumatra ninasarviku kaitseks looduses.

Foto: Aleksandr Hmõrov

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets E 11-18, T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-18
  • Meenepood 10-18

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart