Ararauna

Ara ararauna

Soodsas seisundis

Suurenev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Papagoilised (Psittaciformes)
  • Sugukond: Papagoilased (Psittacidae)
  • Loodusvöönd: vihmamets, aastaajati niiske mets, puisrohtla ja hõrendik
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Väike troopikamaja
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris, seltsinguline

Toitumine

Toitumine

seemned, nektar, õied, viljad, lehed ja võrsed

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

üldpikkus 86 cm, kaal 1,2 kg, tiibade siruulatus 110 cm

Eluiga

Eluiga

30 (50) aastat

Intelligentsed ja ühiselulised araraunad valivad paarilise kogu eluks ja hoiavad ka parves liikudes üksteise ligi. Pesa ehitavad kõrgele surnud palmitüve õõnsusesse. Koorunud pojad on sulgedeta ja suletud laugudega. Esimesel nädalal toidab poegi vaid emalind, hiljem ka isalind. Pojad iseseisvuvad 3-kuuselt, suguküpseks saavad 3–4-aastaselt. Esinevad toitumisränded.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart