Austraalia sebra-amadiin

Taeniopygia castanotis

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Värvulised (Passeriformes)
  • Sugukond: Amadiinlased
Loomaaia külastusala Laste loomaaed
Päritolu

Päritolu

Austraalia

Aktiivsus

Aktiivsus

päev

Seltsingulisus

Seltsingulisus

parv, paar

Toitumine

Toitumine

seemned

Üks tavalisemaid ja laiema levikuga värvulisi Austraalias. Elab aastaringselt 10–100-linnulistes parvedes, eelistades veelähedasi puisrohtlaid. Toitub taimede seemnetest. Vihmaperioodi teisel poolel või pärast küllaldasi vihmasadusid ehitab pesa tihedasse põõsastikku, herilaspesade lähedusse või röövlindude pesade alumisse ossa. Soodsal aastal pesitseb mitu korda. Haudeaeg 11–16 päeva, hauvad mõlemad vanemad. Kuivadel suvedel on kurnad väikesed (3–4 muna) või ei pesitse linnud üldse. Suguküpseks saab 6-nädalaselt. Paar püsib koos kogu elu. Peetakse puurilinnuna, aretatud on mitmeid värvivariatsioone.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets E 11-18, T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-18
  • Meenepood 10-17

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart