Bennetti känguru

Macropus rufogriseus

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kaksieeshambulised (Diprotodontia)
  • Sugukond: Kängurulased (Macropodidae)
Hakka minu vaderiks
Päritolu

Päritolu

Tasmaania, Austraalia

Toitumine

Toitumine

rohttaimed, puulehed, viljad, koor

Eluiga

Eluiga

15–18 aastat

Maapinnal elav kukkurloom. Tagajäsemed on esijäsemetest märksa tugevamad ja tunduvalt pikenenud. Hüppajale iseloomulikult on tagajalal esimene varvas kadunud ning neljas varvas eriti tugevaks kujunenud. Pikka ja tugevat saba kasutab seismisel toena ja hüppamisel tüürina. Asustab valgusküllaseid eukalüptimetsi, toitudes metsaga piirnevatel rohumaadel. Sööb rohttaimi, puulehti, vilju ja koort. Võib suhteliselt kaua läbi ajada veeta. Korraga sünnivad 1–2 poega, kes veedavad kukrus kuni 9 kuud. Eluiga 15–18 aastat. Liiki on introdutseeritud ja ta on ka püsima jäänud Uus-Meremaale ja Suurbritanniasse. Suurbritannias tegeletakse tema kui võõrliigi loodusest välja püüdmisega.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart