Damaani-kassikakk

Bubo capensis

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kakulised (Strigiformes)
  • Sugukond: Kaklased (Strigidae)
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Kullimägi
Aktiivsus

Aktiivsus

videviku, öine

Toitumine

Toitumine

küülikud, damaanid, nahkhiired, rotid, tuvid, roomajad, kahepaiksed, selgrootud

Asustab metsaseid orge ja jäärakuid 2000–4200 m kõrgusel, lõuna pool esineb ka kuivadel tasandikel. Toitub küülikutest ja damaanidest, ka nahkhiirtest, rottidest, tuvidest ja kuni vasarpea suurustest lindudest, roomajatest, kahepaiksetest, selgrootutest. Tegutseb videvikus ja öösel. Pesitseb juunist septembrini, sõltuvalt saakloomade arvukusest, kas igal aastal või 2–3 aasta tagant. Pesa teeb kaljunukile, koopaavasse või põõsa alla maapinnale. Kurnas 1–3 muna, haudeaeg 34–36 päeva. Hauduvat emalindu toidab isalind. Liiki ohustavad elektriliinid ja okastraataiad, ka lemmikloomakaubandus.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart