Damaani-kassikakk

Bubo capensis

CAPE EAGLE-OWL
КАПСКИЙ ФИЛИН
AFRIKANHUUHKAJA

Sugukond: Kaklased (Strigidae)

Asustab metsaseid orge ja jäärakuid 2000–4200 m kõrgusel, lõuna pool esineb ka kuivadel tasandikel. Toitub küülikutest ja damaanidest, ka nahkhiirtest, rottidest, tuvidest ja kuni vasarpea suurustest lindudest, roomajatest, kahepaiksetest, selgrootutest. Tegutseb videvikus ja öösel. Pesitseb juunist septembrini, sõltuvalt saakloomade arvukusest, kas igal aastal või 2–3 aasta tagant. Pesa teeb kaljunukile, koopaavasse või põõsa alla maapinnale. Kurnas 1–3 muna, haudeaeg 34–36 päeva. Hauduvat emalindu toidab isalind. Liiki ohustavad elektriliinid ja okastraataiad, ka lemmikloomakaubandus.

Avatud

  • Kassa
    9-17
  • Siseekspositsioonid *
  • Laste loomaaed

*Siseekspositsioonid ja laste loomaaed on suletud.
Kassad avatud kell 9-15, ainult kaardimaksed.
Iseteeninduskassad avatud kell 9-17, ainult kaardimaksed.
Loomaaia territooriumil saab jalutada kella 19ni.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside