Deegu

Octodon degus

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Närilised (Rodentia)
  • Sugukond: Deegulased (Octodontidae)
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Laste loomaaed
Päritolu

Päritolu

Tšiili

Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

rohttaimed, lehed, seemned, viljad

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

kehapikkus 16 cm, sabapikkus 13 cm, kaal 0,2 kg

Eluiga

Eluiga

7 aastat

Liik asustab Andide läänenõlva Tšiilis kuni 1200 m üle merepinna. Ta esineb avatud maastikus tihniku, kivide ja kaljuseinte läheduses. Päevase aktiivsusega. Elavad väikestes gruppides ja ehitavad keerulisi urusüsteeme. Võivad ronida ka põõsaste ja madala-te puude okstele. Toituvad maapinnal rohust, lehtedest, puukoorest, seemnetest, viljadest, kuival aastaajal ka värskest veise- ja hobusesõnnikust. Vahel kahjustavad põllukultuure. Koguvad talvevarusid. Tehistingimustes sigivad aastaringselt. Tiinus u 90 päeva. Poegi 1–10. Vastsündinud on karvased ja avatud silmadega. Eluiga kuni 7 aastat.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Siseekspositsioonid 10-18
  • Laste loomaaed 10-19
  • Laste loomaaia õueala ja meenepood 10-18
  • Loomaaed 9-19
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart