Habekotkas

Gypaetus barbatus

Ohulähedane

Kahanev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Haukalised (Accipitriformes)
  • Sugukond: Haugaslased (Accipitridae)
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Kullimägi
Toitumine

Toitumine

raipetoiduline, sõraliste luud, üdi, konditükid, liha- ja nahariismed, korjused

Eluiga

Eluiga

tehistingimustes 40 aastat

Ebatüüpilise välimusega raipetoiduline lind. Asustab mägiseid alasid, pesitseb kaljudel, liugleb vähese taimestiku ja püsiva lumikatteta lausk- ja kiltmaade kohal. Toiduks sõraliste suured luud, üdi, konditükid, liha- ja nahariismed, harvem väiksemad korjused. Raskesti purustatavad luud pillab kindlas kohas kõrgelt alla kaljusele pinnale. Sama teeb kilpkonnadega. Pesa ehitavad kaljulõhesse või õõnsusse. Kurnas 1–2 muna, haudeaeg 53–58 päeva. Koorub vaid 1 poeg, kes saab suguküpseks 7-aastaselt. Eluiga tehistingimustes üle 40 a. Ohuks elupaikade hävimine, häirimine, ulatusliku karjakasvatuse hääbumine.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-18
  • Siseekspositsioonid 10-19
  • Laste loomaaed ja meenepood 10-19
  • Laste loomaaia õueala 10-18
  • Loomaaed 9-20
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart