Hallhani

Anser anser

Soodsas seisundis

Suurenev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Hanelised (Anseriformes)
  • Sugukond: Partlased (Anatidae)
Loomaaia külastusala Linnutiigid
Aktiivsus

Aktiivsus

päev

Seltsingulisus

Seltsingulisus

parves

Toitumine

Toitumine

taimed

Mitme koduhanetõu esivanem. Peamiselt maismaal toitujana kõnnib ja jookseb hästi. Lend jõuline ja kiire. Pesapaigaks eelistab rannalähedasi saari, roostikku kasvanud merelahti ja varjulisi rannikumärgalasid; vahel pesitseb sisevetel. Talvitub künnimaadel, soodes. Toitub taimedest, talvel põllusaadustest. Pesitseb hajusates kolooniates märtsis-aprillis. Pesa teeb maapinnale, roostikku, vahel puu otsa. Kurnas 4–6 muna, haudeaeg 27–28 päeva. Valdavalt kütitakse neid toitumispaikades ja rändeteedel. Eesti rannikul ja saartel väikesearvuline või harilik haudelind, sisemaal juhuslik. Saabub enamasti märtsis, äraränne augustis-novembris.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu viimasel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart