Händkakk

Strix uralensis

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Kakulised (Strigiformes)
  • Sugukond: Kaklased (Strigidae)
Hakka minu vaderiks
Loomaaia külastusala Kullimägi
Aktiivsus

Aktiivsus

öine

Seltsingulisus

Seltsingulisus

paaris

Toitumine

Toitumine

pisinärilised, linnud, jänesepojad, oravad, sisalikud, putukad

Eluiga

Eluiga

20 aastat

Okas- ja segametsades elav suhteliselt pika sabaga mustasilmne kakk. Toitub pisinärilistest, keda jahib raiesmikel, metsaväludel, soodes. Näriliste puudusel püüab linde, jänesepoegi, oravaid, sisalikke, putukaid. Tegutseb öösel. Päeval peitub okaspuude oksastikus, harva hoonetes. Paarilise valib kogu eluks. Pesitseb aastaid ühel kohal puutüükas või puuõõnes, pesakastis, harva okstest pesas. Pesapaigas on agressiivne – tõrjub teisi kakulisi ja ründab ägedalt ka inimest. Kurnas 2–5 muna. Eluiga 20 aastat. Eesti arvukaim kakuliik, teda võib kohata aasta ringi.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart