Heleflamingo

Phoenicopterus roseus

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Flamingolised (Phoenicopteriformes)
  • Sugukond: Flamingolased (Phoenicopteridae)
Hakka minu vaderiks
Aktiivsus

Aktiivsus

päevane, öine

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

vähid, teod, selgrootud, kalad, putukad, seemned, rohttaimed

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

150 cm, kaal 2-4 kg, tiibade siruulatus 165 cm

Emaslind isaslinnust 20% väiksem ja lühemate jalgadega. Pesitsevad kuni 200 000-paaristes kolooniates. Pesaks lame madala vallikraaviga mudahunnik. Pesad üksteisest u 1,5 m kaugusel, parasjagu nokaulatusest väljas. Hauvad mõlemad vanalinnud.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart