Ida-liivaboa

Eryx tataricus

TATAR SAND BOA
ВОСТОЧНЫЙ УДАВЧИК
AROBOA

Sugukond: Boalased (Boidae)

Elab savistes steppides ja poolkõrbetes, sageli ka liivaaladel Kaspia mere idarannikust kuni Lääne-Hiinani. Liivaboad on suurel määral kaevuva eluviisiga ja vastavalt sellele on nende keha massiivne, silmad väikesed ja ülespoole pööratud, et oleks hea pinnasest välja vaadata ilma pead tõstmata. Kasvab 80–90 cm pikku-seks. Varakevadel, pärast talvitumist maapinnale tulles, on ta aktiivne päevatundidel, kuid suvel tegutseb päevase palavuse tõttu videvikus või öösel. Toitub väikestest imetajatest (hüpiklased, liivahiired), sisalikest,  harvem lindudest. Saagi kägistab liivaboa oma lihaselise keha kahekolme keeruga ja neelab seejärel alla. Noored isendid toituvad putukatest. Kõik liivaboad on munaspoegijad. Paaritumine leiab aset mais, augustis toob emane ilmale 5–10(12) 13–14 cm pikkust järglast.

Avatud

  • Kassa
    9-18
  • Siseekspositsioonid *
    10-19
  • Laste loomaaed
    10-19

*Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud.
Loomaaed on avatud kaks tundi pärast piletikassade sulgemist.

Kuidas tulla

Paldiski mnt. 145 – põhjavärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Zoo)
Vabaduse väljakult buss nr. 22, 41 ja 42 (peatus Zoo)
Balti jaamast bussid 43, 41 ja 21 (peatus Zoo)

Ehitajate tee 150 – läänevärav
Kesklinnast (Kaubamaja kõrvalt) buss nr. 42 (peatus Karikakra või Nurmenuku)
Balti jaamast buss nr. 43 (peatus Zoo, Karikakra või Nurmenuku)
Bussid nr. 10, 12, 16, 26, 26A, 27, 28, 45, 46, 61 (peatus Meistri)

Kaart

Kontakt

E-R kl 8-16 tel +6943 300; Hädaabi: 512 69 65
zoo@tallinnzoo.ee

Ehitajate tee 150/Paldiski mnt. 145
Tallinn 13522, Estonia

Tagasiside