Jääkaru

Ursus maritimus

Ohualdis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Kiskjalised (Carnivora)
  • Sugukond: Karulased (Ursidae)
Loomaaia külastusala Polaarium
Toitumine

Toitumine

hülged, ka raiped, kalad jm

Suurus ja kaal

Suurus ja kaal

isane kuni 3 m pikk ja kuni 1000 kg raske

Üks kiskjaliste seltsi suurimaid esindajaid: isane võib olla üle 3 m pikk ja kuni 1000 kg raske. Vaatamata suurusele kiire ja osav, hea ujuja ja sukelduja. Tüüpiline Arktika-asukas, keda külma eest kaitseb tihe karvastik (ka tallaalused on karvased) ning paks rasvakiht. Jääkaru valge värvus tuleneb õõnsatest karvadest, mis lisaks soojusisolatsioonile ka veepinnal püsimist soodustavad. Toiduks hülged, ka raiped, kalad jm. Pojad sünnivad jääkoopas ja jäävad emaga kuni kolmeks aastaks. Rahvusvaheline ühisseire ja kaitsemeetmed on liigi kunagist hävimisohtu oluliselt leevendanud.

Jääkarujutud

Kuula jääkaru Rasputini vaderi Admirals ettevõtmisel valminud jääkarujutte Aleksei Turovski esituses:

Jääkarude sõbrad

Jääkarude magustoit

Jääkarude mäng

Jääkarude uni

Jääkarude liikumine

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart