Jääkoskel

Mergus merganser

Soodsas seisundis

Suurenev

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Linnud (Aves)
  • Selts: Hanelised (Anseriformes)
  • Sugukond: Partlased (Anatidae)
Loomaaia külastusala Linnutiigid
Aktiivsus

Aktiivsus

päev

Seltsingulisus

Seltsingulisus

parves, paaris

Toitumine

Toitumine

loomtoiduline

Asustab kalarikkaid, selgeveelisi ja kiirevoolulisi jõgesid, ka suuremaid järvi, merelahtesid, laguune, lammisoid. Seltsinguline. Toitub sukeldudes. Põhitoiduks kalad, sööb ka veeselgrootuid, kahepaikseid, pisiimetajaid ja linde. Pesitseb enamasti paariti. Pesa asub veekogu lähedal puuõõnsuses, põõsaste või puujuurikate all, ka varemetes, pööningul või küünis. Meelsasti pesitseb pesakastides ja -pakkudes. Kurnas 8–12 valget või kreemikat muna. Haudeaeg 30–32 päeva. Sügiseti kogunevad kalarohketele järvedele, kus moodustavad kalu jahtides pikki triivivaid ahelikke. Eestis harilik haudelind ja läbirändaja, võib talvituda jäävabal merel.

Illustration
Illustration

Avatud iga päev

  • Kassad ja sissepääs 9-17
  • Loomaaed 9-19
  • Siseekspositsioonid, sh Vihmamets E 11-18, T-P 10-18
  • Vihmametsa sissepääs kuni 17:30
  • Laste loomaaed 10-18
  • Meenepood 10-17

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart