Jaapani makaak

Macaca fuscata

Soodsas seisundis

Stabiilne

  • IUCN
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • Selgroogne
  • Hõimkond: Keelikloomad (Chordata)
  • Klass: Imetajad (Mammalia)
  • Selts: Esikloomalised (Primates)
  • Sugukond: Pärdiklased (Cercopithecidae)
Hakka minu vaderiks
Päritolu

Päritolu

Jaapan

Aktiivsus

Aktiivsus

päevane

Seltsingulisus

Seltsingulisus

seltsinguline

Toitumine

Toitumine

viljad, lehed, putukad, teod, pisiimetajad, limused

Eluiga

Eluiga

tehistingimustes 35 aastat

Jässaka kehaehituse ja tiheda karvakasukaga jaapani makaagid on kõige põhjapoolsema levikuga ahvid. Talvekülmade eest otsivad kaitset kuumaveeallikates. Tegutsevad nii puudel kui maapinnal, ujuvad ja sukelduvad suurepäraselt. Söövad puuvilju, taimede lehti ja juuri, putukaid, limuseid jms, ka pisiimetajaid. Elavad gruppidena, mida juhib tugev isasloom ja kus on selgelt välja kujunenud alluvussuhted. Omavahelisel suhtlemisel on tähtsal kohal häälitsused, miimika ja žestid. Pojad sünnivad enamasti kevad-suvel. Järglaste eest hoolitseb sageli ka isane. Loomaaias on elanud kuni 35 aastat vanaks.

Illustration
Illustration

Avatud

  • Kassad ja sissepääs 9-15:30
  • Siseekspositsioonid 10-16
  • Laste loomaaed 10-17
  • Meenepood 10-16:30
  • Loomaaed 9-17
Siseekspositsioonid on esmaspäeviti suletud. Laste loomaaed on kuu esimesel esmaspäeval suletud.

Loomaaia kaart

Loomaaia kaart